-->
Ring til os 70 22 66 00

Velkommen til Amsterdam

Oplev Amsterdam som en gruppe på min. 10 deltagere

I Amsterdam er vandet en integreret del af bybilledet. De mange kanaler sørger for en helt særlig stemning og et utroligt lys i hele byen, og ingen storbyferie i Amsterdam er komplet uden en kanalrundfart. En tur på vandet i en stor flad turbåd giver samtidig mulighed for at beundre et andet af Amsterdams varemærker; den utroligt spændende arkitektur. De smalle pakhuse og boliger fra 1700-tallet, der hælder faretruende ud over vandet, er et fantastisk syn, masser af spændende husbåde ligger forankret og det smukke Rijksmuseum, der indeholder Hollands nationalgalleri, er majestætisk og pompøst.

Når kunst og arkitektur går op i en højere enhed

Amsterdam kan bryste sig af et stort antal bygninger designet af verdens mest berømte arkitekt, Rem Koolhaas. Hans bygninger er ofte lidt besynderlige og fulde af anderledes detaljer, og det kan være en sjov måde at udforske Amsterdam på, hvis man går på jagt efter Koolhaas’ bygninger.

Den kunstinteresserede har flere verdensklasse museer at vælge imellem. Det kolossale Rijksmuseum indeholder værker af alle de store hollandske kunstnere. Når man tænker på Hollands størrelse, så er det helt ufatteligt, hvor mange dygtige malere landet har produceret. Vermeer, Karel Appel, van Gogh, Frans Hals og naturligvis Rembrandt, hvis monumentale maleri Nattevagten er et besøg værd i sig selv. Van Gogh har sit eget museum i byen, der indeholder verdens største samling af kunstnerens værker. Her er det muligt at følge kunstnerens liv fra tidlige, prøvende billeder til de farvestrålende gule solsikker og selvportrætter, som mange i dag forbinder van Gogh med.

Historien om Holland fortælles smukt i Amsterdam

Hvis man er historisk interesseret, så er Amsterdams historiske museum bestemt et besøg værd. Det har en fast udstilling, der fortæller levende og medrivende om Hollands storhedstid, som en af verdens førende søfartsnationer og kolonimagt, samt besættelsestiden under 2. verdenskrig. Hvis man interesserer sig for krigen, så kan det også anbefales at besøge Anne Frank-museet, der fortæller historien om den hollandske besættelse gennem den jødiske piges oplevelser. Man kan passende læse Anne Franks dagbog på sin storbyferie i Amsterdam, bogen der slutter brat, da Anne Frank og hendes familie bliver opdaget af nazisterne og deporteres til en kz-lejr.

Smag det eksotiske, hollandske køkken

Amsterdam er fuld af restauranter fra hele verden og det hollandske køkken er også lækkert i sig selv. Men når man er på storbyferie i Amsterdam, så er det et must at spise indonesisk Rijstaffel. Indonesien var tidligere en hollandsk koloni, og hollænderne fik virkelig smag for denne klassiker, der består af en delikat og kødfyldt karrysauce over ris med op til tredive små sideretter. Det er utroligt lækkert og samtidig en spændende sammenblanding af det indonesiske og hollandske.

Snør skoene i Amsterdam

Amsterdam opleves bedst til fods eller i en båd, men der er også klinglende sporvogne, som altid er morsomme at prøve. Den smukke gamle by er fuld af interessante kirker og fine pladser, og de opleves bedst i et adstadigt tempo. En stor fornøjelse i Amsterdam er desuden at sætte sig på en café, der vender ud mod en af kanalerne og betragte det brede udvalg af både og husbåde, der kommer sejlende forbi. Med en god fadøl fra Heineken kan man bruge mange, mange timer på denne afslappende aktivitet.

Eksempler på hoteller

  • Hotel Nadia

   Hotel Nadia skal er beliggende yderst centralt i Amsterdam i gåafstand til seværdigheder som f.eks. Anne Franks Hus, hvor man kan lære mere om n...

   Læs mere
  • Hotel Cornelisz

   Med sin placering på den mest eksklusive shoppinggade i Amsterdam er Hotel Cornelisz (tidl. Robertramon) et godt valg for alle livsnydere. Og hvis...

   Læs mere
  • NH City Centre

   NH City Centres beliggenhed i hjertet af Amsterdams kanalkvarter er i top! Et godt udgangspunkt for din storbyferie i Amsterdam; bor man her, har m...

   Læs mere

  Alt det praktiske

  • Inden du rejser til Holland

   Toldregler og pas

   Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdet, og skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

   Rejseforsikring

   Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær  opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

   Medicin

   Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

   Valuta & kreditkort

   Der bruges euro, som kan hæves i banker og automater. Internationale kreditkort accepteres stort set overalt. Det anbefales at medbringe lidt kontanter hjemmefra. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet. 

  • Lokale forhold

   Tidsforskel

   Der er ingen tidsforskel ifht. Danmark.

   Drikkepenge

   Drikkepenge gives som i Danmark efter hvilken service, man har fået, eller man runder op.

   Sikkerhed

   Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdigenstande opbevaret i receptionen.

   Elektricitet

   Strømstyrken er som i Danmark, og stikkontakterne er til 2-benede stik. Kun hvis du har 3-benet stik er det nødvendigt med en adapter.

   Mobiltelefon & Internet

   Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes +45 før telefonnummeret. Internetcafeer er almindelige, og de fleste hoteller tilbyder internetadgang.

   Drikkevand

   Vandet i Holland kan drikkes fra vandhanen.

  • Fakta om Holland

   • Statsform: Konstitutionelt monarki
   • Hovedstad: Amsterdam 822.000.
   • Befolkning: 17,1 mio.
   • Religion: Hovedsageligt katolikker og protestanter.
   • Sprog: Hollandsk.
   • Areal: 41.543 km².
   • Højeste punkt: 321 m.
   • Klima: Holland har tempereret kystklima med kølige somre og milde vintre. Gennemsnitstemperaturene er hhv. 17,3 og 2,1. Da landet er fladt, er der sjældent markante temperaturforskelle regionerne imellem. Pga. sin beliggenhed ved Atlanterhavet blæser det ofte.