-->
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Velkommen til Berlin

Oplev Berlin som en gruppe på min. 10 deltagere

På en rejse til Berlin kommer du for alvor til at fornemme historiens vingesus. En storbyferie i Berlin kan indeholde en bred vifte af fantastiske oplevelser, men under hele ferien, og under byen selv, ligger bevidstheden om den voldsomme historie, der startede ved nederlaget i 1. verdenskrig til nazisternes overtagelse af landet, Berlinmurens inddeling af øst og vest og murens endelige fald i 1989. De dramatiske begivenheder vil for altid være en del af den tyske folkesjæl, og enhver med historisk interesse vil i Berlin opleve en koncentration af fascinerende mindesmærker, museer og seværdigheder, der ikke findes bedre noget andet sted.

Tankevækkende lokaliteter

En grusbelagt parkeringsplads i bydelen Mitte og en stor plads flankeret af Humboldt Universitet og statsoperaen deler skæbne. Begge steder fandt nogle af de mest dramatiske begivenheder sted under 2. verdenskrig, og begge steder er i dag uden videre markering. Under den grusbelagte parkeringsplads, der ligger lige ved siden af det kolossale mindesmærke for krigens myrdede jøder, lå Hitlers førerbunker. Selv om der ikke er noget at se i dag, så bør man alligevel unde sig selv oplevelsen at stå oven på det sted, hvor krigen blev ført fra tysk side. Bebelplatz gør heller ikke meget væsen af sig, men her foregik de massive bogafbrændinger i årene op til krigen. Det giver altid kuldegysninger, når man står midt på pladsen og forestiller sig den ophidsede folkemængde, der smider Marx, Brecht og Thomas Mann på det store bål. Når man har været omkring disse to steder, hvor historien bogstaveligt talt fandt sted, kan man passende gå på Berlins historiske museum, der ligger lige ved siden af Bebelplatz. Museet huser en spændende fast udstilling, men også skiftende udstillinger, der altid er et besøg værd.

Ingen storbyferie i Berlin er komplet uden et besøg ved et stykke af den tilbageværende Berlinmur. Et godt sted at se muren og opleve et tilbageblik på den kolde krig, er ved Checkpoint Charlie. Her var passagen mellem øst og vest åben, i hvert fald for dem der havde de rigtige papirer. Og ud over muren, der er bevaret her, er der ofte skuespillere klædt ud som russiske og amerikanske soldater, så man samtidig kan opleve de originale uniformer.

Shopping og storbystemning

Hvis man trænger til en grøn og hyggelig pause efter al den krig og ondskab, så skal man søge imod berlinernes folkelige legeplads Tiergarten. Den kolossale park giver mulighed for at sejle, cykle, gå en tur eller bare slappe af. Og så ligger Berlins fremragende Zoo i parken.

Hvis man får lyst til at svinge kreditkortet lidt, byder Berlin på masser af spændende shopping til både den modebevidste, og til dem der leder efter noget anderledes. Bydelen Kreuzberg var tidligere et paradis for punkere og anarkister, og gaderne var næsten i konstant undtagelsestilstand. Kvarteret har siden ændret karakter og er absolut ufarligt at bevæge sig i, men noget af den rebelske ånd hænger ved, og det giver gode muligheder for spændende shoppingoplevelser. Vintage LP’er, kunsthåndværk og delikatesser fra hele verden sælges i små butikker, der ligger side om side med gallerier og trendy, små caféer.

Er man på storbyferie i Berlin, er der ingen vej uden om at finde sig en rigtig god biergarten og nyde både de gode tyske øl og den dejlige mad. Eisbein mit Sauerkrauet, Sweinhaxe og store tykke Bratwurst er tyske klassikere, der smager, så englene synger, og når man indtager retterne med schlagermusik i baggrunden, så ved man, man rigtig er i Berlin.

Eksempler på hoteller

  • Best Western Hotel President

   Oplev Berlin på en dejlig storbyferie med base på det lækre 4-stjernede Best Western Hotel President, der ligger perfekt til at opleve byens man...

   Læs mere
  • Park Inn Berlin Alexanderplatz

   Det 4-stjernede Park Inn Berlin ligger på den legendariske Alexanderplatz i hjertet af Berlin. Bygningen er Berlins højeste med sine imponerende ...

   Læs mere
  • Berliner Hof Hotel

   Når storbyferien går til Berlin, er Berliner Hof Hotel et rigtig godt bud på et fredeligt og...

   Læs mere

  Alt det praktiske

  • Inden du rejser til Tyskland

   Toldregler og pas

   Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdet, og skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

   Rejseforsikring

   Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær  opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

   Medicin

   Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

   Valuta & kreditkort

   Der bruges euro, som kan hæves i banker og automater. Internationale kreditkort accepteres stort set overalt. Det anbefales at medbringe lidt kontanter hjemmefra. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

  • Lokale forhold

   Tidsforskel

   Der er ingen tidsforskel ift. Danmark

   Drikkepenge

   Drikkepenge gives som i Danmark efter hvilken service, man har fået, eller man runder op.

   Sikkerhed

   Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdigenstande opbevaret i receptionen.

   Elektricitet

   Strømstyrken er som i Danmark, og stikkontakterne er til 2-benede stik. Kun hvis du har 3-benet stik er det nødvendigt med en adapter.

   Mobiltelefon & Internet

   Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes +45 før telefonnummeret. Internetcafeer er almindelige, og de fleste hoteller tilbyder internetadgang.

   Drikkevand

   Vandet i Tyskland kan drikkes fra vandhanen.

  • Fakta

   • Statsform: Republik.
   • Hovedstad: Berlin 3,5 mio. indbyggere.
   • Befolkning: 80,6 mio.
   • Religion: Hovedsageligt katolikker (34 %) og protestanter (34 %), resten andre trosretninger og ateister.
   • Sprog: Tysk.
   • Areal: 357.021 km².
   • Højeste punkt: Zugspitze 2.962 m.
   • Klima: Tempereret med fastlandsklima. Temperaturerne bliver påvirket af kystklimaet mod vest, der bevirker at klimaet i den nordvestlige del minder meget om Danmark. Den sydøstlige del har varmere somre og koldere vintre. Højdeforskelle påvirker ligeledes temperaturerne.