Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Velkommen til Berlin

Sprudlende kontraster og metropolstemning

I Berlin smelter landets dramatiske og tunge historie sammen med den moderne metropols uendelige muligheder og attraktioner. På en firma- eller grupperejse for minimum 10 personer til den tyske hovedstad kan I tage på opdagelse i den spændende smeltedigel af alskens forskellige nationaliteter, alsidige kvarterer, historiske epoker, spændende museer og voluminøse seværdigheder. En rejse til Berlin kan indeholde en bred vifte af fantastiske oplevelser, men under hele opholdet ligger bevidstheden om den voldsomme historie, der startede ved nederlaget i 1. verdenskrig til nazisternes overtagelse af landet, Berlinmurens inddeling af øst og vest og murens endelige fald. Den dystre historie udgør en fængslende kontrast til den sprudlende multikulturelle hovedstad, der i dag møder sine rejsende med alt, hvad en ægte storbyrejse skal byde på.

Eksempler på hoteller

  • Best Western Hotel President

   Oplev Berlin på en dejlig storbyferie med base på det lækre 4-stjernede Best Western Hotel President, der ligger perfekt til at opleve byens man...

   Læs mere
  • Park Inn Berlin Alexanderplatz

   Det 4-stjernede Park Inn Berlin ligger på den legendariske Alexanderplatz i hjertet af Berlin. Bygningen er Berlins højeste med sine imponerende ...

   Læs mere
  • Berliner Hof Hotel

   Når storbyferien går til Berlin, er Berliner Hof Hotel et rigtig godt bud på et fredeligt og...

   Læs mere

  Alt det praktiske

  • Inden du rejser til Tyskland

   Toldregler og pas

   Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdet, og skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

   Rejseforsikring

   Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær  opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

   Medicin

   Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

   Valuta & kreditkort

   Der bruges euro, som kan hæves i banker og automater. Internationale kreditkort accepteres stort set overalt. Det anbefales at medbringe lidt kontanter hjemmefra. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

  • Lokale forhold

   Tidsforskel

   Der er ingen tidsforskel ift. Danmark

   Drikkepenge

   Drikkepenge gives som i Danmark efter hvilken service, man har fået, eller man runder op.

   Sikkerhed

   Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdigenstande opbevaret i receptionen.

   Elektricitet

   Strømstyrken er som i Danmark, og stikkontakterne er til 2-benede stik. Kun hvis du har 3-benet stik er det nødvendigt med en adapter.

   Mobiltelefon & Internet

   Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes +45 før telefonnummeret. Internetcafeer er almindelige, og de fleste hoteller tilbyder internetadgang.

   Drikkevand

   Vandet i Tyskland kan drikkes fra vandhanen.

  • Fakta

   • Statsform: Republik.
   • Hovedstad: Berlin 3,5 mio. indbyggere.
   • Befolkning: 80,6 mio.
   • Religion: Hovedsageligt katolikker (34 %) og protestanter (34 %), resten andre trosretninger og ateister.
   • Sprog: Tysk.
   • Areal: 357.021 km².
   • Højeste punkt: Zugspitze 2.962 m.
   • Klima: Tempereret med fastlandsklima. Temperaturerne bliver påvirket af kystklimaet mod vest, der bevirker at klimaet i den nordvestlige del minder meget om Danmark. Den sydøstlige del har varmere somre og koldere vintre. Højdeforskelle påvirker ligeledes temperaturerne.