Ring til os 70 22 66 00

Velkommen til Edinburgh

Edinburgh – skotternes stolte hovedstad

Hvad skal jeres firma- eller grupperejse byde på? Hvis spændende historie, eventyrlige bydele og gyldne dråber er svaret, så skal I sætte kurs Edinburgh, hvor hele herligheden akkompagneres med tonerne fra de skotske sækkepibespillere. På en grupperejse for mindst 10 personer er Edinburgh med sin kombination af historie og moderne storbyliv det helt rette valg til en oplevelsesrig rejse. I Edinburghs historiske bydel, Old Town, kan I udforske den skotternes historie, slentre i de smalle stræder med gotiske huse og besøge nogle af byens største seværdigheder som f.eks. The Royal Mile og Edinburgh Castle, der byder på en forrygende udsigt over hovedstadens tage. Kvarteret New Town er en del af det centrale Edinburgh og betragtes som et mesterværk i byplanlægning, hvorfor den er at finde på UNESCO’s liste over verdensarv. Dertil kommer byens gode shoppingmuligheder, hvor særligt området omkring Princes Street kan anbefales. Her oplever I også en sjov kontrast, når sækkepiberspillerne sender deres ikoniske toner ud i mylderet af moderne butikker, stormagasiner og spisesteder.

Eksempler på hoteller

  • Grassmarket Hotel

   Nyd storbyferien på Grassmarket hotel, som er en historisk gråstensbygning beliggende i et livligt område mellem Edinburgh Castle og den berøm...

   Læs mere
  • Indigo Edinburgh

   Indigo Edinburgh ligger overfor det populære Waverly Market på den travle Princes Street, og alle byens seværdigheder ligger inden for kort afst...

   Læs mere
  • Premier Inn Haymarket

   Når det kommer til beliggenheden i Edinburgh, så fås den ikke meget bedre end hos Premier Inn Haymarket. Premier Inn Haymarket har sin egen rest...

   Læs mere
   Priser fra kr.
   kr. 2.195 (lavsæson)
   kr. 2.395 (højsæsonen)
   Få et tilbud

  Alt det praktiske

  • Inden du rejser til Skotland

   Pas & visum

   Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

   Toldregler

   For aktuelle regler om hvad man der må medbringes – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”).

   Rejseforsikring

   Det er mere nødvendigt end nogensinde, at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade.

   For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

   Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

   Medicin

   Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

   Valuta & kreditkort

   Møntfoden er pund sterling (GBP), der kan hæves i automater i de fleste byer. Alle gængse internationale kreditkort kan bruges, men enkelte steder tager man ikke mod kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

   Skotland er i gang med at udskifte alle gamle mønter og sedler med nye. Det betyder, at gamle 5- og 10-punds-sedler samt 1-punds-mønter ikke længere er gyldige i butikker. Man kan dog stadig nå at veksle de gamle sedler og mønter til nye i bankerne.

  • Lokale forhold

   Tidsforskel

   Skotland er 1 time bagud i forhold til Danmark.

   Transport

   Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

   Drikkepenge

   Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og caféer er drikkepenge inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Man giver også drikkepenge til taxa-chauffører (10%), piccoloer ( 1-2£ pr. stk. bagage), lokalguides (0,50-1,00£ pr. person), og stuepiger (0,50£ pr. nat).

   Rigtig mange pubber har levende musik, og det er en god skik at give en donation til musikeren.

   På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

   Lidt om hotellerne

   Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset ellers kan de fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

   Sikkerhed

   Det er en god ide at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Skotland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

   Elektricitet

   England benytter 240v – 50 hz, og trebensstik er standard, så det anbefales at medbringe adapter.

   Mobiltelefon & Internet

   Ved opkald til Danmark tastes landekoden +45. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Alle større byer har internetcaféer og hotellerne har trådløst internet evt. mod betaling.

   Mad & drikke

   Det skotske køkken er rigt på kød og fisk. Ofte serveres der enkle retter uden sauce. Rype, vildt, Aberdeen Angus oksekød, laks, ørred og mange lækre skotske oste er specialiteter i Skotland. Man kan stadig stifte bekendtskab med traditionelle skotske retter som grød og havrekiks og naturligvis nationalretten haggis.

   Haggis består af røget fåreindmad og havremel, og man spiser retten med ”neeps” (kålroer) og kartofler til. Whisky er for skotterne, hvad champagne er for franskmændene. Alle maltwhiskytyper produceres ved stort set samme proces.

   Man kan drikke vandet fra vandhanen i hele Skotland.

   Rygning

   Det er forbudt at ryge på offentlige steder og arbejdspladser.

   Åbningstider

   Butikker:
   Mandag – lørdag: 9.00 – 18.00. Søndag: 12.30 – 17.00 (kun større varehuse) Torsdag/fredag: aften åbent til kl. 20.00.

   Banker:
   Mandag – fredag: 9.30 – 16.30. Lørdag/søndag: lukket.

   Posthuse:
   Mandag – fredag: 9.00 – 17.30. Lørdag: 9.00 – 12.30

   Pubber:
   Mandag – fredag: 10.30 – 23.30. Lørdag: 10.30 – 00.30. Søndag: 12.30 – 23.00.

  • Fakta

   • StatsformSkotland er del af Storbritannien og har konstitutionelt demokrati.
   • Hovedstad: Edinburgh med ca. 500.000 indbyggere.
   • Befolkning: 5,4 mio. indbyggere (Storbritannien 65,6 mio.).
   • Religion: 53 % protestanter, 10 % romersk katolikker, 2,6 % muslimer, resten andre religioner.
   • Sprog: Officielle sprog er engelsk, ellers tales der walisisk og gælisk.
   • Areal: 78.772 km² (Danmark 43.000 km²).
   • Højeste punkt: De 10 højeste bjerge i Storbritannien ligger i Skotland, hvoraf Ben Nevis på 1.344 m rangerer som det højeste.
   • Klima: Der er mildt tempereret kystklima, som varierer regionalt. Uanset hvilken årstid man gæster Skotland, kan vejret ændre sig fra dag til dag, og det er derfor en god ide, at medbringe tøj til skiftende vejrforhold med lune/varme dage og kølige aftener, samt muligheden for regn.