Ring til os 70 22 66 00

Velkommen til Istanbul

Istanbul – orientalske eventyr og kulturskatte

Når der skal vælges destination til en uforglemmelig grupperejse eller firmarejse, vil Istanbul med garanti indprente sig i alles rejseminder. Kom for de utrolige seværdigheder og et verdensklasses køkken, men bliv for den venlige stemning og gode atmosfære. En gruppe- eller erhvervsrejse i Istanbul giver mulighed for et hav af udfoldelsesmuligheder, arkitektoniske perler og lyslevende historie i Europas største by. Men det er ofte tyrkernes smil og den venlighed, man bliver mødt af overalt, der i sidste ende vinder de besøgendes hjerter. Mellemøstens mystik møder vestlig kultur, og sød musik opstår på grænsen mellem Asien og Europa. En indholdsrig specialrejse til en af verdens prægtigste byer, hvor to verdensdele, to verdensreligioner og to kulturer mødes. Det gør Istanbul til en smeltedigel af handlende, velhavende, fattige, turister og lokale – hektisk og pokkers spændende. Her kan I gå på opdagelse i årtusinders historier, religiøse krige, sultanater, romere og politiske konflikter, der har gjort Istanbul til et kulturelt skatkammer. Atatürk flyttede Tyrkiets hovedstad til Ankara midt i landet, men Istanbul forbliver Tyrkiets pulserende hjerte.

Eksempler på hoteller

  • Amethyst Hotel

   I hjertet af det historiske Istanbul ligger Amethyst Hotel, som byder på elegance og komfort, så din storbyferie bliver helt perfekt. Ista...

   Læs mere
  • Ilkay Hotel

   Ilkay Hotel er centralt beliggende i Sultanahmet, Istanbuls historiske kvarter, og er dermed et godt udgangspunkt for din storbyferie til Istanbul....

   Læs mere
  • Grand Hotel de Pera

   Grand Hotel de Pera er et helt nyåbnet hotel beliggende i Pera-distriktet. Her befinder du dig i hjertet af byen, hvor kultur, historie, kunst,...

   Læs mere

  Alt det praktiske

  • Inden du rejser til Tyrkiet

   Pas & visum

   Danske statsborgere kan indrejse i Tyrkiet og opholde sig i landet i op til 90 dage uden visum. Pas medbringes som ID ved flyrejser. Passet skal være gyldigt i 6 måneder fra hjemrejsedatoen, og der skal være tomme sider i passet ved indrejse i Tyrkiet. Det anbefales at have kopi af pas og forsikringspapirer elektronisk på en e-mail, som er tilgængelig fra udlandet.

   Toldregler

   For aktuelle regler om hvad der man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

   Rejseforsikring

   Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

   Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

   Medicin & vaccinationer

   Normalt anbefales stivkrampe og smitsom leverbetændelse (hepatitis A). Dette skal drøftes med egen læge i god tid inden afrejse. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

   Valuta & kreditkort

   Den tyrkiske valuta hedder lira (TRY). Vi anbefaler, at man medbringer Euro eller US dollars og veksler lokalt. Der er flere hæveautomater i byerne. Enkelte butikker tager ikke i mod internationale kreditkort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du skal lukke kortet.

  • Lokale forhold

   Tidsforskel

   Tyrkiet er 1 time ”foran” dansk tid.

   Transport

   Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

   Drikkepenge

   Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik.

   På restaurant og er kutyme at runde op eller give 10 – 15 %. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 – 15 % oveni prisen er passende.

   Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge.

   På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

   Lidt om hotellerne

   Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset, eller de fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

   Sikkerhed

   Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Tyrkiet. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

   Elektricitet

   Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Tyrkiet bruger 220v – 50 hz. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

   Mobiltelefon & Internet

   Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes 0045 før telefonnummeret. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Der findes internetcaféer mange steder i Tyrkiet, dog er forbindelsen ikke altid så god som herhjemme. Flere af vores hoteller har WiFi.

   Mad og drikke

   Langt de fleste hovedretter består af kød eller fisk. Det mest almindelige kød er oksekød, lam, får og kylling. Retterne varieres med et væld af krydderier som spidskommen, paprika, hvidløg, dild og persille. En af de klassiske retter er köfte, som er kødboller – oftest lavet af lammefars. En anden typisk ret, börek, er tærte med oste-, kød, eller grøntsagsfyld. Men man kommer ikke uden om kebabben! Kebab betyder grillet kød og fås i mange afskygninger. Dönerkebaben på det roterende lodret spyd, hænger i gaderestauranter overalt, og der langes flere varianter af det afskårede kød over disken til priser omkring en dansk 10’er. Af andre lækre fastfoodretter bør den tyrkiske pizza, pide, nævnes.

   Te er nationaldrikken i Tyrkiet. Sort te med masser af sukker drikkes overalt af små fine teglas, og kommer man på besøg i private hjem, er det te der bydes på. Kaffe er mindre populært, men det drikkes, med sukker.

   Af alkoholiske drikke er anissnapsen raki tyrkernes foretrukne, og den kan drikkes til alle måltider. Ølkulturen i Tyrkiet er blomstret i de seneste år, og her er Efes Pilsen den mest almindelige, lokale øl.

   Det frarådes at drikke vand fra hanen og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes mange steder. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning.

   Rygning

   Rygning forbudt på offentlige steder og på arbejdspladser.

   Åbningstider

   Butikker: Mandag – lørdag 9.30 – 19.00. Søndag lukket. Butikkerne holder lukket mellem 12.00-12.30.

   Banker: Mandag – fredag 8.30 – 17.00. Lørdag/søndag lukket.

   Posthuse: Mandag – fredag 8.00– 16.30. Lørdag/søndag lukket. Lukket mellem 12.30 – 13.30.

  • Gode råd

   Møde med en anden kultur

   Ved besøg i moskeer, må hverken mænd eller kvinder være iført shorts eller sko. Kvinder skal desuden være have langærmede bluser og hovedtørklæde på. Fotografering er ikke altid tilladt i moskéer og andre hellige bygninger. Spørg rejselederen eller de lokale. Det er strengt forbudt at fotografere militære anlæg, flyvepladser, banegårde og broer. Dette fremgår af skilte, hvor der står ”Yasak Bolge” eller ”Yabancilara Yasaktir”.

  • Fakta

   • Statsform: Tyrkiet er en republik.
   • Hovedstad: Ankara med 5 mio. indbyggere.
   • Største by: Istanbul med 15 mio. indbyggere.
   • Befolkning: 80,8 mio. indbyggere.
   • Religion: Overvejende muslimer.
   • Sprog: Det officielle sprog er tyrkisk.
   • Areal: 783.562 km² (Danmark 43.094 km²).
   • Klima: Kysten ud til det Ægæiske Hav og Middelhavet har et typisk middelhavsklima, men i Marmara-regionen i den vestlige del af Tyrkiet, herunder Istanbul, er det mere fugtigt. Meget regn er ikke ualmindeligt i løbet af sommeren. Sne er ikke sædvanlig i Tyrkiet, da det om vinteren som regel ikke er koldere end 4-5 grader ved kysten. Om vinteren kan der dog falde sne i de nordlige dele af Tyrkiet. Den vestlige del af Sortehavet har varmere vejr om sommeren end den østlige del. I den sydøstlige del af Tyrkiet, på Middelhavskysten, er der meget varmt om sommeren. Temperaturen kan nå op på 40-50 grader.