-->
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Velkommen til London

Oplev London som en gruppe på min. 10 deltagere

Der er én oplevelse, som man absolut ikke må snyde sig selv for, når man er på storbyferie i London. Det tusind år gamle Borough Market i Southwark er et himmelsk sted for alle, der holder af mad, da de produkter, der sælges her, er af højeste kvalitet. Borough Market er samtidig en multietnisk smeltedigel, hvor det tidligere imperium er repræsenteret med sine kulinariske specialiteter. Skal man have en curry fra Indien, jerk-kylling fra Jamaica, en hamburger fra Nordamerika, grillet fisk fra Australien eller skal det måske bare være en ydmyg, men velsmagende portion fish & chips? Du får det britiske imperium serveret på en tallerken!

Verdensberømte museer

Hvis man er til kunstmuseer, så har man et svært valg at træffe: Skal man på Tate Gallery og se tidlige mestre som William Turner og John Everett Millais? Eller skal man på Tate Modern og se Luzian Freud og Jasper Johns? Man kan også gå ”all in” og se dem begge to! Og hvis man efter endt besøg synes, at man trænger til et ekstra skud kultur, så findes der ikke bedre sted at se et skuespil end Londons West End. Klassikere af Shakespeare, Noël Coward og Oscar Wilde spiller altid på et af de mange teatre.

Har du lyst til at bruge noget af din storbyferie i London på at lære lidt om byens historie, så er Museum of London et uundgåeligt bekendtskab. Da London brændte i 1666 på grund af en bager, der havde været lidt uforsigtig med sin ovn, måtte næsten hele byen bygges op fra grunden. En fantastisk, permanent udstilling bringer ildens rædsler til live for beskueren, og man bliver i tvivl om, hvad der har været værst; at blive offer for brandens raseren eller at falde i kløerne på de mange tyve og mordere, der udnyttede panikken til at rage til sig. Museum of London har også en stor udstilling om vikingernes indflydelse på byen, og det er især morsomt at se, hvor mange engelske ord, der er inspireret af nordboerne.

Når man har besøgt Museum of London, kan man passende bevæge sig imod Tower of London, der ikke i virkeligheden er et tårn, men en borg med 22 tårne, for med egne øjne at besigtige en vigtig del af byens historie. Borgen har fungeret som hovedsæde for utallige monarker og er stadig opbevaringssted for kronjuvelerne, men Tower of London er nok stadig mest berømt for sin fangekælder, og for at være det sted hvor tre dronninger og to konger har mistet hovedet. Man kan komme på en gratis rundvisning, og det er et absolut must at opleve de rædselsvækkende celler, hvor mange har henslæbt deres sidste kummerlige år.

Trendy stormagasiner & folkelige markeder

London har alt, hvad hjertet begærer af shopping. West End, Knightsbridge, Oxford Street og Covent Garden hører til blandt Europas bedste shoppingområder. Besøg selv de mange flotte butikker i byen, hvor shopping er en oplevelse i sig selv. På markederne kan man finde de lokale designeres seneste kreationer, antikke bøger og meget andet. Besøg også Greenwich Market eller Camden Lock Market i weekenden, hvor markedslivet er på sit højeste.

En storbyferie i London er ikke fuldendt, hvis man ikke har set Big Ben, Skt. Pauls Katedral og Buckingham Palace. De tre monumentale bygningsværker er skønne at besigtige på nært hold, men man kan også slå tre fluer med et smæk og tage en tur i det kolossale pariserhjul, The London Eye, på den anden side af Themsen. Herfra kan man se alle tre på én gang, og der findes ikke bedre udsigt over London!

Eksempler på hoteller

  • Huttons Hotel

   Huttons Hotel har et charmerende, victoriansk ydre og et moderniseret indre, og beliggenheden er perfekt, når rejsen går til London. Både Buckin...

   Læs mere
  • St. Giles Hotel

   Det 3-stjernede St. Giles Hotel ligger lige i hjertet af Londons West End-kvarter, der byder på underholdning i alle afskygninger og stor shopping...

   Læs mere
  • Imperial Hotel

   Hotel Imperial er et af vores favorithoteller i London, hvor vi naturligvis inkluderer english breakfast. Med sin beliggenhed på Russell Sq...

   Læs mere

  Alt det praktiske

  • Inden du rejser til England

   Pas & visum

   Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

   Toldregler

   For aktuelle regler om, hvad man må medbringe – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”).

   Rejseforsikring

   Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30-40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

   Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

   Medicin

   Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Dette kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

   Valuta & kreditkort

   Møntfoden er pund sterling (GBP), der kan hæves i automater i de fleste byer. Alle gængse internationale kreditkort kan bruges, men enkelte steder tager man ikke mod kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

  • Lokale forhold

   Tidsforskel

   England er 1 time bagud i forhold til Danmark.

   Transport

   Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

   Drikkepenge

   Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restaurant og café er drikkepenge inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

   Lidt om hotellerne

   Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne findes i et skab på værelset eller kan fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

   Sikkerhed

   Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i England. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

   Elektricitet

   England benytter 240v-50 Hz, og trebens-stik er standard, så det anbefales at medbringe adapter.

   Mobiltelefon & Internet

   Landekoden er +45 ved opkald til Danmark. Alle større byer har internetcaféer, og hotellerne har trådløst internet evt. mod betaling.

   Drikkevand

   Man kan drikke vandet fra vandhanen i hele Storbritannien.

   Rygning

   Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder og på arbejdspladser i England.

   Indkøb & åbningstider

   Butikker:
   Mandag – lørdag 9.00-17.30. Søndag 10.00-16.00. Nogle steder har man ”half day” en dag om ugen, dvs. at der lukkes til middag.

   Banker:
   Mandag – fredag 9.30-16.30. Lørdag og søndag lukket.

   Posthuse:
   Mandag – fredag 9.00-17.30. Lørdag 9.00-12.30.

   Pubber:
   Mandag – lørdag 11.00-23.00. Søndag 12.00-22.30.

  • Fakta

   • Statsform: England er del af Storbritannien og har konstitutionelt demokrati.
   • Hovedstad: London med 8,1 mio. indbyggere.
   • Befolkning: 55,3 mio. indbyggere (Storbritannien 65,6 mio.)
   • Religion: 53 % protestanter, hovedsagelig anglikanere, 10 % romerske katolikker, 2,6 % muslimer, 34,4 % andre (hele Storbritannien).
   • Sprog: Officielle sprog er engelsk, ellers tales walisisk, gælisk samt de emigrerede folkeslags egne sprog.
   • Areal: 130.345 km² (Skotland, Wales og Nordirland ikke medregnet) (Danmark 43.000 km²).
   • Højeste punkt: Scafell Pike, 978 m. De 10 højeste bjerge i Storbritannien ligger i Skotland, hvoraf Ben Nevis med sine 1.344 m rangerer som det højeste.
   • Klima: England har maritimt, tempereret klima. Det betyder, at vintertemperaturerne sjældent kommer langt under frysepunktet, og at vejret typisk er fugtigt og omskifteligt. Englands milde vejr hænger bl.a. sammen med den lune Golfstrøm, der går forbi.