Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Velkommen til Paris

Oplev Paris som en gruppe på min. 10 deltagere

Har du valgt, at rejsen skal gå til Paris, må du i gang med at overveje, hvad du vil opleve. Paris er en af verdens store metropoler og er et af de steder i verden med den højeste koncentration af kunst, historie, arkitektur, shopping og lækre spisesteder – og man kan umuligt nå det hele.

Kendte bygningsværker & museer

Bygninger som Eiffeltårnet, kirken Sacre Coeur, Triumfbuen, domkirken Notre Dame og Pompidoucentret er blandt de mest ikoniske og genkendelige arkitekturskatte i verden. Ingen storbyferie i Paris er komplet uden i det mindste et hurtigt kig på de bygningsværker, der alle fortæller en del af Paris’ lange historie. Husk især at tage trappen op til Sacre Coeur og nyd både den smukke kirke og den fantastiske udsigt ud over Paris.

Louvre i Paris er måske det mest berømte kunstmuseum i verden, og Mona Lisa er måske det mest berømte maleri. Hvis man ikke har været der før, så må enhver storbyferie i Paris nødvendigvis indeholde et besøg til kunstens ultimative tempel. Vil man gerne se kunst, men helst ikke stå i kø, så er Musée d’Orsay i højeste grad et besøg værd. Museet koncentrer sig om tiden fra 1840 til 1914 og ligger i den tidligere togstation Gare d’Orsay, der i sig selv er et art nouveau-mesterværk. Museet indeholder værker af Manet, Monet, Cézanne, Degas, Toulouse-Lautrec og ikke mindst van Goghs maleri af en stjerneklar nat over byen Arles.

Madkulturens mekka

Fransk madlavning tårner sig op som det mest indflydelsesrige køkken i verden, og anses af mange for at være det mest udviklede køkken i verden. Paris er selve epicenteret for den finere haute cuisine, men man behøver ikke hoppe i selskabskjolen eller smokingen for at få noget at spise i byen. Paris rummer hele spektret af restauranter fra tre-stjernede Michelin-restauranter til ydmyge bistroer med velsmagende parisiske klassikere som steak bearnaise, bouillabaisse, escargot og cassoulet. Når man er på storbyferie i Paris, er chancerne for at gå sulten i seng derfor meget små! Paris er ikke kun berømt for haute cuisine, men også for haute couture. Husk endelig at få shoppet igennem på de fashionable butiksgader. For de modeinteresserede er Paris et slaraffenland; Galleries Lafayette, Champs Élysées og Marais-distriktet byder på kendte og mindre kendte designere, der sætter standarden for fremtidens mode.

Paris i dødens skygge

Lyder det makabert? Det er det også, men samtidig interessant. Paris har flere spændende seværdigheder, der har med rejsen hinsides at gøre, og den mest berømte er Paris’ katakomber. I 1785 besluttede bystyret, at byens hygiejne skulle forbedres ved at fjerne knoglerne fra de oversvømmede kirkegårde i byen og samle dem på et sted. I 1810 åbnede katakomberne. To kilometer gange, hvor knoglerne og kranierne ikke bare opbevares, men er blevet lagt ind i væggen på dekorativ vis med striber, streger og mønstre. Små børn og sarte sjæle frarådes at gå ned i mørket! Hvis man har mod på en lidt mindre makaber omgang, når man kommer op fra katakomberne igen, kan man bevæge sig videre til verdens mest besøgte kirkegård, Pére Lachaise. Kirkegården i sig selv er smukt velholdt og antallet af berømtheder, der ligger begravet her, er utroligt højt. Den mest frekventerede grav er ikke en franskmand, men Doors-forsangeren Jim Morrison, der ligger forholdsvist anonymt begravet. Alligevel er der næsten altid friske blomster på graven fra de mange Doors-fans, der stadig sørger over sangerens tidlige død. Af andre notabiliteter kan nævnes Oscar Wilde, Chopin, Moliére og Edith Piaf.

På kirkegården ligger også en lang række berømte forfattere, som Balzac, Proust og Gertrude Stein, og hvis man er en læsehest, så kan man gå på jagt efter de afdøde forfatteres boliger, og på den måde opdage Paris på en anderledes og sjov måde. Man kan også gå ind i Pantheon, i hvis krypt kendte navne som Voltaire, Victor Hugo og Dumas ligger begravet. Hvis man slutter sin litterære spadseretur af på Café Delmas, som både Hemingway, James Joyce og F. Scott Fitzgerald frekventerede, så har man også fortjent sin pastis.

 

Eksempler på hoteller

  • Albe Hôtel

   Vælger du Albe Hôtel på din storbyferie til Paris, får du et moderne hotel beliggende i hjertet af byens charmerende latinerkvarter ved den ber...

   Læs mere
  • Relais Monceau

   Relais Monceau er indrettet i en rustik stil, der adskiller sig markant fra de fleste andre hoteller i Paris – på den gode måde, forstås! Hot...

   Læs mere
  • Hotel Mirific

   På Hotel Mirific kan man se frem til et dejligt ophold til en meget fordelagtig pris sammenlignet med hoteller af tilsvarende standard i byernes b...

   Læs mere

  Alt det praktiske

  • Praktisk information ved bestilling af rejse

   På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

   Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

   Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

  • Inden du rejser til Frankrig

   Pas og visum

   Medbring pas som ID ved flyrejsen. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

   Toldregler

   De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

   Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

   Rejseforsikring

   På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

   Medicin

   Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

   Krav til fysisk formåen

   Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

   Valuta og kreditkort

   Euro benyttes og kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker og restauranter tager ikke imod internationale betalingskort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

  • Lokale forhold

   Tidsforskel

   Frankrig ligger i samme tidszone som Danmark.

   Transport

   På busrejser er der begrænset plads til håndbagage, den skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og lignende.

   Drikkepenge

   Det er almindeligt at give drikkepenge til personer, der arbejder i servicebranchen. På restauranter lægger man typisk 10-15 % oven i regningen. På enkelte restauranter kan drikkepenge være inkluderet på regningen som en service-skat. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

   Hoteller

   Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

   Sikkerhed

   Det er en god idé at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager betaling for brug af sikkerhedsboks. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Frankrig. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

   Elektricitet

   Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Frankrig bruger 220 volt – medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

   Mobiltelefon og Wi-Fi

   Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

   Mad og drikke

   Det franske køkken er et af verdens bedste. I Frankrig findes et hav af egnsretter og på vores rejser vil du stifte bekendtskab med det lokale køkken. Derudover produceres noget af verdens bedste vin og spiritus.

   Vandet kan drikkes fra hanen, men det smager anderledes end dansk postevand, da det ofte indeholder rester af kemisk behandling. Der kan købes mineralvand på alle hoteller, restauranter og i kiosker.

   Rygning

   Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  • Gode råd

   Bagage

   Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

   Da vejret er omskifteligt som i Danmark, anbefales det at medbringe en let regnjakke eller en paraply.

   Møde med en anden kultur

   Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger. Samtidig er det god skik at give en donation, når man besøger en kirke. Vi anbefaler, at man spørger rejselederen eller lokale på stedet.

   Indkøb og museer

   Frankrig er et indkøbsparadis. Regionale specialiteter som oste, vin og spiritus kan med fordel købes.

   Nogle museer giver rabat til studerende og personer over 65 år. Medbring derfor gerne billeddokumentation.

  • Fakta

   • Statsform: Republik.
   • Hovedstad: Paris 2,2 mio. indbyggere (metropolområde 12,1 mio. indbyggere).
   • Befolkning: 67,4 mio. indbyggere.
   • Religion: Kristne (overvejende romersk-katolsk) 63-66 %, muslimer 7-9%.
   • Sprog: Officielt fransk, men også regionale dialekter og sprog (breton, korsikansk, catalansk, baskisk, flamsk osv.)
   • Areal: 643,801km² (Danmark 43.094 km²).
   • Klima: Frankrig har et tempereret klima med varme somre og kølige vintre. Temperaturerne kan variere ret kraftigt regionalt. Vejret i Middelhavsområdet er en del mildere end i resten af landet, i gennemsnit omkring 10 grader varmere, og her kommer der sjældent frost.