-->
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Velkommen til Paris

Oplev Paris som en gruppe på min. 10 deltagere

Har du valgt, at rejsen skal gå til Paris, må du i gang med at overveje, hvad du vil opleve. Paris er en af verdens store metropoler og er et af de steder i verden med den højeste koncentration af kunst, historie, arkitektur, shopping og lækre spisesteder – og man kan umuligt nå det hele.

Kendte bygningsværker & museer

Bygninger som Eiffeltårnet, kirken Sacre Coeur, Triumfbuen, domkirken Notre Dame og Pompidoucentret er blandt de mest ikoniske og genkendelige arkitekturskatte i verden. Ingen storbyferie i Paris er komplet uden i det mindste et hurtigt kig på de bygningsværker, der alle fortæller en del af Paris’ lange historie. Husk især at tage trappen op til Sacre Coeur og nyd både den smukke kirke og den fantastiske udsigt ud over Paris.

Louvre i Paris er måske det mest berømte kunstmuseum i verden, og Mona Lisa er måske det mest berømte maleri. Hvis man ikke har været der før, så må enhver storbyferie i Paris nødvendigvis indeholde et besøg til kunstens ultimative tempel. Vil man gerne se kunst, men helst ikke stå i kø, så er Musée d’Orsay i højeste grad et besøg værd. Museet koncentrer sig om tiden fra 1840 til 1914 og ligger i den tidligere togstation Gare d’Orsay, der i sig selv er et art nouveau-mesterværk. Museet indeholder værker af Manet, Monet, Cézanne, Degas, Toulouse-Lautrec og ikke mindst van Goghs maleri af en stjerneklar nat over byen Arles.

Madkulturens mekka

Fransk madlavning tårner sig op som det mest indflydelsesrige køkken i verden, og anses af mange for at være det mest udviklede køkken i verden. Paris er selve epicenteret for den finere haute cuisine, men man behøver ikke hoppe i selskabskjolen eller smokingen for at få noget at spise i byen. Paris rummer hele spektret af restauranter fra tre-stjernede Michelin-restauranter til ydmyge bistroer med velsmagende parisiske klassikere som steak bearnaise, bouillabaisse, escargot og cassoulet. Når man er på storbyferie i Paris, er chancerne for at gå sulten i seng derfor meget små! Paris er ikke kun berømt for haute cuisine, men også for haute couture. Husk endelig at få shoppet igennem på de fashionable butiksgader. For de modeinteresserede er Paris et slaraffenland; Galleries Lafayette, Champs Élysées og Marais-distriktet byder på kendte og mindre kendte designere, der sætter standarden for fremtidens mode.

Paris i dødens skygge

Lyder det makabert? Det er det også, men samtidig interessant. Paris har flere spændende seværdigheder, der har med rejsen hinsides at gøre, og den mest berømte er Paris’ katakomber. I 1785 besluttede bystyret, at byens hygiejne skulle forbedres ved at fjerne knoglerne fra de oversvømmede kirkegårde i byen og samle dem på et sted. I 1810 åbnede katakomberne. To kilometer gange, hvor knoglerne og kranierne ikke bare opbevares, men er blevet lagt ind i væggen på dekorativ vis med striber, streger og mønstre. Små børn og sarte sjæle frarådes at gå ned i mørket! Hvis man har mod på en lidt mindre makaber omgang, når man kommer op fra katakomberne igen, kan man bevæge sig videre til verdens mest besøgte kirkegård, Pére Lachaise. Kirkegården i sig selv er smukt velholdt og antallet af berømtheder, der ligger begravet her, er utroligt højt. Den mest frekventerede grav er ikke en franskmand, men Doors-forsangeren Jim Morrison, der ligger forholdsvist anonymt begravet. Alligevel er der næsten altid friske blomster på graven fra de mange Doors-fans, der stadig sørger over sangerens tidlige død. Af andre notabiliteter kan nævnes Oscar Wilde, Chopin, Moliére og Edith Piaf.

På kirkegården ligger også en lang række berømte forfattere, som Balzac, Proust og Gertrude Stein, og hvis man er en læsehest, så kan man gå på jagt efter de afdøde forfatteres boliger, og på den måde opdage Paris på en anderledes og sjov måde. Man kan også gå ind i Pantheon, i hvis krypt kendte navne som Voltaire, Victor Hugo og Dumas ligger begravet. Hvis man slutter sin litterære spadseretur af på Café Delmas, som både Hemingway, James Joyce og F. Scott Fitzgerald frekventerede, så har man også fortjent sin pastis.

 

Eksempler på hoteller

 

  • Albe Hôtel

   Vælger du Albe Hôtel på din storbyferie til Paris, får du et moderne hotel beliggende i hjertet af byens charmerende latinerkvarter ved den ber...

   Læs mere
  • Relais Monceau

   Relais Monceau er indrettet i en rustik stil, der adskiller sig markant fra de fleste andre hoteller i Paris – på den gode måde, forstås! Hot...

   Læs mere
  • Hotel Mirific

   Hotel Mirific har i flere år været vores mest populære budget-hotel i Paris. Her får man et dejligt ophold til en meget fordelagtig pris samme...

   Læs mere

  Alt det praktiske

  • Inden du rejser til Frankrig

   Pas & visum

   Medbring pas som ID ved flyrejsen. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

   Toldregler

   For aktuelle regler om, hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

   Rejseforsikring

   Den offentlige rejsesygesikring (Det blå sundhedskort) dækker for f.eks. hospitalsindlæggelse i Frankrig, men IKKE for hjemtransport. Vi anbefaler derfor, at man tegner en rejseforsikring, som bl.a. dækker sygdom/hjemtransport, juridisk assistance, overfald, forsinket fremmøde, feriegaranti, bagage og lignende på selve rejsen – en god investering til små penge. Risskov Rejser påtager sig ikke ansvar i forbindelse med skader på personer eller ved bortkomne, stjålne eller ødelagte ejendele. Vi samarbejder med Europæiske Rejseforsikring. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Rejseforsikringen skal bestilles og betales inden afrejse.

   Medicin

   Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

   Valuta & kreditkort

   Euro benyttes og kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker og restauranter tager ikke imod internationale betalingskort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

  • Lokale forhold

   Lokaltid

   Frankrig ligger i samme tidszone som Danmark.

   Transport

   På busrejser er der begrænset plads til håndbagage, den skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

   Drikkepenge

   Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restaurant og cafe er drikkepenge inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Man giver også 10 % i drikkepenge til taxa-chauffører. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffør og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

   Lidt om hotellerne

   Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset eller fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet, og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

   Sikkerhed

   Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for Side 3 af 4 nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Frankrig. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

   Elektricitet

   Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Frankrig bruger 220v – 50 hz. – medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

   Telefon & Internet

   Ved opkald til Danmark tastes 0045 før telefonnummeret. Husk at slå data-roaming fra på mobiltelefonen. Alle større byer har internetcafeer.

   Drikkevand

   Vandet kan drikkes fra hanen, men det smager anderledes end dansk postevand, da det ofte indeholder rester af kemisk behandling.

   Rygning

   Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder og arbejdspladser.

  • Gode råd

   Møde med en anden kultur

   Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger. Samtidig er det god skik at give en donation, når man besøger en kirke. Vi anbefaler, at man spørger rejselederen eller lokale på stedet.

   Åbningstider

   Butikker: Mandag til lørdag 9.00 – 19.30. Søndag lukket.

   Banker: Mandag til fredag 9.00 – 12.00/14.00 – 16.00/17.00. Lørdag/ søndag lukket.

   Posthuse: Mandag – fredag 8.00 – 18.00. Lørdag 9.00 – 12.00. Søndag lukket.

  • Fakta

   • Statsform: Frankrig er en republik.
   • Hovedstad: Paris med 11 mio. indbyggere.
   • Befolkning: Ca. 67,1 mio. indbyggere.
   • Religion: Katolikker (80 %), muslimer (10 %), protestanter (4 %), ortodokse (3 %), jøder (1 %).
   • Sprog: Hovedsageligt fransk. Areal 551.670 km² (Danmark 43.094 km²).
   • Højeste punkt: Mont Blanc på 4.807 m.
   • Klima: Frankrig har et tempereret klima med varme somre og kølige vintre. Temperaturerne kan variere ret kraftigt regionalt. Vejret i Middelhavsområdet er en del mildere end i resten af landet, i gennemsnit omkring 10 grader varmere, og her kommer der sjældent frost.