Ring til os 70 22 66 00

Velkommen til Prag

Oplev Prag som en gruppe på min. 10 deltagere

Er der noget Prag er kendt for, så er det øl. Det vil du for alvor komme til at opleve, når rejsen går til Prag. Verdens første pilsner, en øltype, der brygges på undergær, blev brygget i den tjekkiske by Pilzen i 1842. Den bøhmiske øl gik sin sejrsgang over hele verden og er stadig i dagens Danmark det, de fleste forstår ved en rigtig øl. Pilsnerens hjemland har ikke ligget på den lade side siden opfindelsen af pilsneren, og Tjekkiet er anerkendt som det måske bedste ølland i hele verden. Store, skummende glas rækkes over disken i hele landet, men især Prag har et helt utroligt udvalg af øl og forskellige steder, hvor den guddommelige nektar kan indtages. De store nationale mærker Staropramen og Budvar kan naturligvis købes på enhver knejpe i hele byen, men antallet af mikrobryggerier vokser støt.

En storbyferie i Prag er ikke komplet uden at have været på den fantastiske ølbar U Fleku, hvor man sidder lige op af husets egne bryggekedler og drikker den mest guddommelige, flødetykke øl, der brygges i denne verden. Man behøver ikke bestille; når man sætter sig ved et bord, stiller de en øl foran dig, og når glasset er tomt, kommer de med en ny. Prag er i sandhed et paradis for enhver med smag for de gyldne dråber.

På historisk byvandring

Hvis man ikke er så meget til øl, så byder byen heldigvis også på andre udfoldelsesmuligheder på en storbyferie i Prag. Det er et absolut must at gå over Karlsbroen og kigge ned i Moldaus strømmende vand. Den imponerende stenbro fra 1390, med en allé af gotiske statuer, er et fantastisk syn og samtidig en behagelig måde at komme fra Staré Mesto, den gamle del af byen, til Nove Mesto, den nye bydel fra 1400-tallet, når man f.eks. skal besøge den grandiose Prag Borg. Den kolossale bygning blev påbegyndt allerede i 870 og giver mulighed for at se fangekældrene, der nok skal få de fleste til at gyse. Borgen indeholder også flere forskellige museer, og især det historiske museum er et besøg værd. Her kan man blandt andet læse historien om den bøhmiske bondehær, der indtog borgen og styrtede de adelige ud fra det højeste vindue. Når man bagefter går en tur rundt på borgen, kan man kigge ud af vinduet og forestille sig turen ned.

Prag er uden tvivl en af de smukkeste og skønneste byer i verden. Byen slap nådigt fra både 2. verdenskrig og seneree russernes invasion, og i den gamle bydel er der skøn middelalderarkitektur overalt. Enhver storbyferie i Prag er nødt til at indeholde en tur forbi det gamle rådhus med det astronomiske ur, den gotiske Tyn-kirke og den barokke Skt. Nicolas-kirke. Skulle man have brug for en pause efter at have vandret Prags gader tynde, så sørg endelig for at holde den i den skønne Wallenstein Park, der er Prags grønne åndehul lige ved siden af Malá Stranas travle gader.

Tjekkisk madkultur

Det bøhmiske køkken har ry for at være tungt, og de har det da også med at servere både kartofler og knödel til de fleste måltider, så det er ikke usædvanligt, at man stønner lidt, når man rejser sig fra bordet. Mange af de mest spiste nationalretter kan minde lidt om dansk julemad. Steg, gås, and, kartofler, rødkål og brun sovs, gerne skyllet ned med en øl og en skarp. Man får næsten helt lyst til en klat risalamande. Antallet af gode spisesteder er eksploderet over de sidste år, og Prag har også fået sin egen Michelin-restaurant, der tilbyder utrolig lækker mad til meget rimelige penge.

 

Eksempler på hoteller

  • Olsanka Hotel

   Nyd storbyferien på Olsanka Hotel. Hotellet ligger ca. 10 minutter fra Prags historiske centrum, som nemt kan nås...

   Læs mere
  • Hotel Archibald City Prague

   Bo godt og centralt, men alligevel i rolige omgivelser på Archibald City Hotel. Alle attraktioner i Prags historiske centrum nås nemt til fods fr...

   Læs mere
  • Angelis Hotel

   Angelis Hotel er et godt valg de budgetbevidste, der gerne vil have en fredelig beliggenhed, ...

   Læs mere

  Alt det praktiske

  • Inden du rejser til Tjekkiet

   Toldregler og pas

   Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdet, og skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

   Rejseforsikring

   Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær  opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

   Medicin

   Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

   Valuta & kreditkort

   Den tjekkiske møntfod hedder Koruna. Danske kroner kan veksles i banker eller på vekselkontorer uden problemer. Kreditkort kan bruges mange steder, dog tager mindre butikker som regel ikke imod kreditkort. Det anbefales at medbringe lidt kontanter hjemmefra. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

  • Lokale forhold

   Tidsforskel

   Der er ingen tidsforskel ifht. Danmark

   Drikkepenge

   Drikkepenge gives som i Danmark efter hvilken service, man har fået, eller man runder op.

   Sikkerhed

   Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdigenstande opbevaret i receptionen.

   Elektricitet

   Strømstyrken er som i Danmark, og stikkontakterne er til 2-benede stik. Kun hvis du har 3-benet stik er det nødvendigt med en adapter.

   Mobiltelefon & Internet

   Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes +45 før telefonnummeret. Internetcafeer er almindelige, og de fleste hoteller tilbyder internetadgang.

   Drikkevand

   Vandet i Tjekkiet kan drikkes fra vandhanen, men har en bismag af klor, da det er blevet renset. Alternativt køb vand på flaske, det er meget billigt.

  • Fakta

   • Statsform: Republik.
   • Hovedstad: Prag 1,3 mio. indbyggere.
   • Befolkning: 10,7 mio indbyggere. Tjekker med minoriteter af slovakker, ukrainere, vietnamesere, russere, tyskere og polakker.
   • Religion: 40 % romersk katolsk, 10 % protestanter. Resten andre trosretninger og ateister.
   • Sprog: Tjekkisk.
   • Areal: 78.866 km².
   • Højeste punkt: Snezca 1.602 m.
   • Klima: Tjekkiet har fastlandsklima, og der er relativ stor forskel på sommer og vinter. De mange højdeforskelle betyder, at klimaet varierer en hel del fra region til region. Der er generelt frodigt og grønt pga. de mange floder der løber igennem landet. Heriblandt Elben og Donau.