Ring til os 70 22 66 00

Velkommen til Sankt Petersborg

Oplev Skt. Petersborg som en gruppe på min. 10 deltagere

Skt. Petersborg er Ruslands stolthed! Byen, der tjente som zarens vinterresidens, er i dag én af de mest besøgte byer i Rusland, og Skt. Petersborg emmer af historie, russisk gæstfrihed og ægte kosmopolitisk charme.

Oplev den tidligere russiske hovedstads mange seværdigheder

I 1700 og 1800-tallet var Paris og alting parisisk på højeste mode blandt hoffet og byens fornemme borgere. Det ses og mærkes stadig, når man bevæger sig rundt på de store boulevarder og de fine alléer, hvor palæbygninger i fransk barokstil ligger tæt. En storbyferie i Skt. Petersborg rummer stor skønhed, hvor end man bevæger sig hen. Denne spændende by er nok mest berømt for det overdådige Vinterpalads, Eremitage-museet og Kirov-balletten, der alle tre er attraktioner og institutioner, som har formet og præget Skt. Petersborgs kulturliv og befolkning. Millionbyen kan dog imponere med andet end historie, for den lever i sandhed i nutiden!

Fortab dig i over tre millioner værker i Vinterpaladset og Eremitagemuseet

Besøgende, der ser Vinterpaladset første gang, taber ofte mund og øjne fuldstændigt. Det kolossale, mintgrønne barokpalads overgår selv de vildeste fantasier, og allerede ved første øjekast er man klar over at zar-familien har levet godt og overdådigt her, lige indtil de blev smidt ud i 1917 under den russiske revolution. Bolsjevikkerne havde brug for et sted til de mange kunstværker, der blev konfiskeret fra rige russere af staten, og således blev Vinterpaladset til en del af Eremitagemuseet. Museet er formodentligt det største kunstmuseum i verden med over tre millioner værker, hvoraf kun en del er udstillet. En hel storbyferie i Skt. Petersborg kan uden problemer bruges i Eremitagens mange sale, men hvis man også vil opleve andre sider af byen, kan det være en god idé at planlægge sit besøg lidt på forhånd.

Fra Fabergé til Nabokov

Er man til kunsthåndværk af absolut højeste klasse, så er et besøg på Fabergé-museet helt uomgængeligt. Guldsmeden Peter Carl Fabergé fremstillede de smukke æg i guld og ædelsten til zar-familien, og de overdådige kunststykker er et utroligt syn. Er man en bogorm er et besøg i Vladimir Nabokovs barndomshjem et absolut must. Forfatterens familie var hovedrig og havde residens i et utroligt smukt byhus i Skt. Petersborg, men ved revolutionen flygtede de først til Tyskland, så Frankrig og siden Amerika, hvor Nabokov skrev sin mest berømte roman, Lolita. Museet indeholder førsteudgaver af alle forfatterens romaner, breve og personlige ejendomme, men for mange vil det være en stor oplevelse bare at se, hvor mesteren sov og spiste.

Enhver storbyferie i Skt. Petersborg må nødvendigvis indeholde et besøg på den berømte boulevard Nevsky Prospekt. I sin tid var det en af de bredeste og mest storslåede gader i Europa, og den dag i dag er den centrum for både underholdning og shopping i Skt. Petersborg, og dermed et absolut must at besøge, hvis man vil se et teaterstykke eller bare lade dankortet gløde i nogle af kvarterets eksklusive butikker.

Eksempler på hoteller

  • Hotel Moyka 5

   Med sin placering i hjertet af byen i en af Skt. Petersborgs flotte historiske bygninger, er Hotel Moyka 5 det rigtige valg, hvis du vil bo lige m...

   Læs mere
  • Hotel Petro Palace

   Med sin centrale og historiske beliggenhed er Hotel Petro Palace et godt udgangspunkt for din storbyferie i Skt. Petersborg. Her får du lidt ekstr...

   Læs mere

  Alt det praktiske

  • Inden du rejser til Rusland

   Pas & visum

   Der er visumpligt til Rusland. Vi samarbejder med visumspecialisten Comet Consular Services, for at sikre, at du får den bedst mulige støtte i visumprocessen. Comet Consular Service sørger for at hjælpe dig fra start til slut. Bemærk at dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejse. Det anbefales at have kopi af pas og forsikringspapirer elektronisk evt. på en e-mail, som er tilgængelig fra udlandet, hvis du er uheldig at miste dokumenterne.

   Toldregler

   For aktuelle regler om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

   Rejseforsikring

   Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

   Medicin

   Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

   Valuta & kreditkort

   Den russiske valuta hedder rubel (RUB). Det er nemt at få fat i kontanter fra hæveautomater. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Enkelte butikker og restauranter tager ikke imod internationale betalingskort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort, og husk de nødvendige informationer, hvis du skal spærre kortet.

  • Lokale forhold

   Tidsforskel

   Rusland har 5 tidszoner, som ligger mellem 2 og 11 timer foran dansk tid. Moskva er to timer foran dansk tid.

   Transport

   Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, for hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

   Drikkepenge

   Det er almindeligt at give drikkepenge i Rusland. På restauranter er drikkepenge typisk inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 – 15 % oveni regningen. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oveni prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschaufføren, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

   Lidt om hotellerne

   Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset, eller de kan hentes i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet, og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

   Sikkerhed

   Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Rusland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

   Elektricitet

   Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Rusland bruger 220v – 50 hz. – medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

   For at ringe fra Rusland til Danmark, skal du taste 810 45 inden det danske telefonnummer. Fra Danmark til Rusland tastes 007.

  • Gode råd

   Generelt

   Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, medbring derfor en jakke.

   Møde med en anden kultur

   Ved besøg i kirker forventes det at knæ og skuldre er tildækkede, da man eller risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger. Vi anbefaler, at man spørger rejselederen eller lokale på stedet.

  • Fakta

   • Statsform: Rusland er en føderation.
   • Hovedstad: Moskva med 12 mio. indbyggere.
   • Befolkning: 142,3 mio. indbyggere.
   • Religion: Overvejende russisk ortodokse. Desuden muslimske, protestantiske og jødiske minoriteter.
   • Sprog: Det officielle sprog er russisk (modersmål for ca. 120 mio. russere). Derudover tales der over 100 andre sprog.
   • Areal: 17.098.246 km² (Danmark 43.094 km²).
   • Højeste punkt: Gora El’brus på 5.633 m.
   • Klima: Ruslands fastlandsklima skyldes den nordlige beliggenhed, den enorme landmasse, og at landet mod syd er afgrænset af høje bjerge. Der er relativt varme somre og meget kolde vintre, og forskellen mellem den varmeste og koldeste måned vokser, efter- hånden som man bevæger sig mod øst. I vest er temperaturforskellen 23-25 °C og i det nordøstlige Sibirien er den helt oppe på 60-65° C, hvilket er den største forskel på jorden. De nordlige og nordøstlige dele af Rusland har dog polarklima, da gennemsnitstemperaturen ligger under 0° C og den varmeste måned ikke overstiger 10° C. En del af dette område er karakteriseret af permafrost, hvilket vil sige, at de øverste jordlag permanent er frosne.