Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Velkommen til Stockholm

Oplev Stockholm som en gruppe på min. 10 deltagere

I Danmark er vi voldsomt stolte over vores utroligt smukke hovedstad, men når man først har været på storbyferie i Stockholm, så er det efterfølgende svært at fastholde, at København er Skandinaviens skønneste by. Stockholm er bygget på 14 øer i den svenske skærgård, og det gør, at vandet er en integreret del af byens liv og trafik. Hver ø har sin helt egen charme og historie: Det fornemme centrum kaldet Gamla Stan ligger på Stadsholmen, Södermalm nedenfor er det trendy cafékvarter, Norrmalm er det store shoppingdistrikt, og Djurgården er Stockholms grønne åndehul. Man kan gå eller køre i sporvogn imellem de forskellige øer, men det er sjovere at hoppe på en båd, og fra vandsiden fornægter Stockholms store skønhed sig ikke; klipper, vand, træer og smuk arkitektur i herlig forening.

Stockholms grønne åndehul med forlystelser og Michelin-stjernede museer

Djurgården er som sagt Stockholms grønne åndehul, men den er også fyldt med underholdende oplevelser for hele familien. Det nye Abba-museum ligger her og Stockholms berømte forlystelsespark Gröna Lund. Hvis man holder af de farverige personligheder i Astrid Lindgrens univers, og hvem gør ikke det, så er Junibacken også et besøg værd. Her kan man støde på både Pippi, Emil fra Lønneberg og Ronja Røverdatter, og så er der masser af sjove forlystelser for især de mindste. På Djurgården ligger også et museum, der er et absolut must, når man er på storbyferie i Stockholm, nemlig Vasamuseet. Når man hører, at et sted har tre Michelin-stjerner, så tænker de fleste, at det må være en restaurant, men seværdigheder bliver også tildelt stjerner i guiden, og en sådan trestjernet oplevelse er Vasaskibet på Vasamuseet. Vasa er det eneste bevarede skib i verden fra det 17. århundrede. Over 95 % af skibets originaldele er bevaret, og med sine hundredvis af udskårne ornamenter er Vasa en enestående kunstskat og et af verdens største turistmål. Skibet blev bygget til at indgå i krigen mod Polen, og polakkerne skal nok takke skæbnen for, at Vasa kun sejlede et par kilometer før det sank, for med sine 64 kolossale kanoner kunne det have udrettet ufattelige ødelæggelser.

Svenske delikatesser og store smagsoplevelser

Stockholm er en af de førende byer i den kulinariske verden, og det nordiske køkken stortrives i byen. Her spiser man rigtig, rigtig godt, og har man lyst til at se, hvor råvarerne kommer fra er et besøg i en af de store markedshaller, Saluhallerne, altid en sjov oplevelse. Her kan man købe svenske delikatesser og andre lækre sager. Man kan også sætte sig og få maden serveret. Man går aldrig galt i byen med Sveriges nationalretter, og der er sjældent et øje tørt, når tallerkener med stegt sild eller kjötbullar med råsyltede tyttebær ankommer til bordet.

Mærk historiens vingesus til fods på de gamle brosten

Stockholm er en utroligt tilgængelig by, og til fods kan man faktisk nå det meste. En gåtur er da også en rigtig god idé, især i Gamla Stan, hvor historiske bygninger og smuk arkitektur kappes om dit blik. Og når man bliver træt i benene, kan man sætte sig på en café ved stortorvet og tænke sig tilbage til år 1520, hvor det stockholmske blodbad fandt sted netop her, og hvor der angiveligt fandt så mange henrettelser sted, at blodet løb hele vejen ned ad de tilstødende gader. Handlingen førte til svensk oprør mod Danmark og 300 års krig – man kan virkelig mærke historiens vingesus, mens man sidder og nipper til sin cafe latte i tryg afstand fra datidens hændelser.

Eksempler på hoteller

  • Radisson Blu Waterfront

   Ved et besøg på Radisson Blu Waterfront Hotel får du 4-stjernet service, et l...

   Læs mere
  • Clarion Hotel Amaranten

   Nyd rejsen og storbyferien på Clarion Hotel Amaranten, som er e...

   Læs mere
  • First Hotel Reisen

   First Hotel Reisen i Stockholm er et virkelig lækkert hotel beliggende helt ned til vandet i Stockholms centrum Gamla Stan og kun et stenkast fra ...

   Læs mere

  Alt det praktiske

  • Inden du rejser til Sverige

   Pas & Visum

   Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

   Toldregler

   For aktuelle regler om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

   Rejseforsikring

   Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær  opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

   Medicin

   Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

   Valuta & kreditkort

   Møntfoden er svenske kroner, som kan hæves i banker og automater. Internationale kreditkort accepteres stort set overalt. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

  • Lokale forhold

   Tidsforskel

   Sverige ligger i samme tidszone som Danmark.

   Sikkerhed

   Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdigenstande opbevaret i receptionen.

   Drikkepenge

   Drikkepenge gives som i Danmark efter hvilken service, man har fået, eller man runder op.

   Drikkevand

   Vandet i Sverige er rent og kan drikkes fra vandhanen.

   Mobiltelefon & Internet

   Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes +45 før telefonnummeret. Internetcafeer er almindelige, og de fleste hoteller tilbyder internetadgang.

  • Fakta

   • Statsform: Konstitueret Monarki.
   • Hovedstad: Stockholm med 950.000 indbyggere.
   • Befolkning: 10 mio. indbyggere.
   • Religion: Luthersk-evangelisk.
   • Sprog: Svensk.
   • Areal: 450.295 km² (Danmark 43.094 km²).
   • Højeste punkt: Kebnekaise 2.111 m.
   • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, er der store regionale forskelle. I den sydlige del er der kystklima og mod nord subpolarklima.  Vejret langs kysten er mildt med mulighed for regn. Om sommeren ligger temperaturen stort set på plussiden.

   Nord for polarcirklen er der sollys døgnet rundt i sommermånederne, og her forekommer nordlys.