Firma – og grupperejser
Grand Teton National Park - Risskov Rejser
Indrejseregler til USA

* SENEST OPDATERET 15. JUNI 2023

Følgende skal opfyldes for at danske statsborgere på ferierejse kan indrejse til USA og gælder uanset om ankomsten til USA sker med fly eller via vand- eller landveje.

• Indrejsetilladelse (ESTA)

Derudover er det vigtigt at være opmærksom på følgende:

• Eventuel tilladelse til at rejse med børn
• Passets gyldighed
• Tidligere besøg i tredjelande (Cuba, Irak, Iran, Syrien m.fl.)

INDREJSETILLADELSE (ESTA)
For alle rejsende til USA kræves indrejsetilladelse (ESTA). Dette gælder også, selv om der kun mellemlandes i USA. ESTA-indrejsetilladelsen koster pt. USD 21 og gælder i 2 år, eller til der sker ændringer i de afgivne personlige oplysninger.

Der skal bruges pas, kreditkort, mailadresse og adresse på første overnatning i USA for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 15 minutter at søge, og svaret foreligger ofte med det samme eller inden for 72 timer. Af samme grund skal ansøgningen senest udfyldes 72 timer før afrejse mod USA.

Det er muligt at søge ESTA-tilladelsen via app’en ‘ESTA mobile’ eller via følgende link

Afvises ESTA-ansøgningen er det nødvendigt at kontakte USA’s Ambassade i København for yderligere behandling.

Det anbefales at medbringe både elektronisk og udskrevet version af godkendt ESTA-ansøgning på rejsen.

ESTA-indrejsetilladelsen gælder kun for rejser op til 90 dage. Er rejsen længere end dette, skal der søges visum gennem USA’s ambassade i København.

INDREJSE MED BØRN UNDER 18 ÅR
Bemærk at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder, bedsteforældre eller andre voksne. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig erklæring af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. 

Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og indeholder information om hvem barnet er, hvem det rejser med og hvad formålet er med rejsen. Det er desuden vigtigt at kontaktinformation på ikke medrejsende forældre tydeligt fremgår. Erklæringen skal dateres og underskrives af en notar i byretten.

Udover forældreerklæringen, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Attest skal også medbringes hvis barnet rejser med sine forældre, men ikke deler efternavn med dem.

Borgerservice eller kirkekontoret kan hjælpe med en dåbsattest på engelsk.

Udenrigsministeriet har lavet nogle anbefalinger i forhold til det at rejse med børn. Disse kan findes her.

PASSETS GYLDIGHED
Ved indrejse til USA skal passet være gyldigt under hele opholdet.

Det anbefales dog aldrig at rejse med et pas der udløber mindre end 6 måneder fra hjemkomstdatoen, da der kan være andre krav fra transitlande, krydstogtsrederier eller anden 3. part.

TIDLIGERE BESØG I TREDJELANDE
Har den rejsende opholdt sig i Nordkorea, Irak, Iran, Syrien, Sudan, Libyen, Somalia eller Yemen efter den 1. marts 2011 eller i Cuba efter den 11. januar 2021, så er ESTA godkendelse ikke nok til indrejse i USA. 

I sådanne tilfælde er det nødvendigt at søge visum gennem USA’s Ambassade i København.

Vi gør opmærksom på at der kan være adskillige måneders ventetid på et visum og at dette ofte kræver fysisk fremmøde på ambassaden.

YDERLIGERE INFORMATION
For yderligere information og spørgsmål henvises til USA’s Ambassade i København.

U.S. Embassy & Consulate in the Kingdom of Denmark
Dag Hammarskjölds Allé 24
2100 København Ø
Denmark
Tlf: (+45) 33 41 71 00
https://dk.usembassy.gov/embassy-consulate/copenhagen/ 

*Vi tager forbehold for ændringer og gør opmærksom på at det altid er den rejsendes eget ansvar at opfylde de til enhver tid gældende indrejseregler.