Firma – og grupperejser
Grand Teton National Park - Risskov Rejser
Hjælp til visum - USA

Hvordan søger jeg visum til USA?

For indrejse til USA skal man elektronisk ansøge om indrejsetilladelse i henhold til indrejseprogrammet ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen, der tidligere skulle udfyldes på flyrejsen, er erstattet af elektronisk formular, der findes på https://esta.cbp.dhs.gov Den skal udfyldes på forhånd, og senest 72 timer før afrejse!

Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som det er en god ide at printe. Er svaret PENDING (afventer), betyder det, at der foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer.

Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se http://denmark.usembassy.gov/Bemærk, en godkendt indrejseformular garanterer ikke indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA.

En godkendt ESTA formular er gyldig ved indrejse til USA i 2 år. Får man imidlertid nyt pas, eller sker der ændringer i de angivne oplysninger, skal der ansøges på ny.

I 2010 besluttede den amerikanske regering at tage et gebyr på $14 for at få indrejsetilladelse til USA. Gebyret betales samtidig med ansøgningen om indrejsetilladelse og betales med kreditkort.

De amerikanske myndigheder har ved lov pålagt flyselskaberne at oplyse de rejsendes navn, køn og fødselsdato senest 72 timer før afrejse til USA. Disse oplysninger indsætter vi i flyreservationen.

Regler for indrejse med børn under 18 år

Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

“I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

Udover det skal brevet indeholde information om hvem I er, hvad i skal, hvor I skal hen, hvorfor I er afsted, samt kontakt information på den forældrene/den anden forældre. Husk også dato på brevet.

Denne erklæring anbefales underskrevet af en notar i byretten.

Ud over ESTA-tilladelsen og forældre-erklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://help.cbp.gov/

Rejsetips, spændende artikler & de bedste tilbud – direkte i din indbakke